24 Aralık 2017 Pazar

Kaloriferlerin Isınmama Sebepleri

Kış dönemlerinde kaloriferlerin çalıştırılması ile birlikte birçok sorun da karşımıza çıkabilir. Kombi uzmanına genelde kış dönemlerinde çok sık karşılaştığımız Kaloriferlerin Isınmama Sebepleri hakkındaki bilgileri sorduk ve aldığımız yanıtları sizlerle paylaşalım…

Kaloriferler Isınmıyorsa Kullanıcı Olarak Ne Yapmamız Gerekir?
1.       Öncelikle doğru seçim yaptığımızdan emin olmamız gerekir. Kış konumunu ayarlamamış olabiliriz. Kombimiz ekranlı ise ekranda petek simgesi olması gerekir. Sadece musluk simgesi varsa eğer kombimiz hala yaz konumunda yani sıcak su konumunda demektir. Kaloriferin ısınması için kış konumunu ayarlamamız gerekir.
2.       Kalorifer ayarını yapmalıyız. Kalorifer simgeli düğmeyi ya da kalorifer simgesine ait olan +,- düğmeleri ile kalorifer ısı ayarı yapmalıyız. Kalorifer ısı ayarını minimum değerinden yüksek bir değere almalıyız.
3.       Kombi basıncını kontrol etmeliyiz. Kombi basıncının 1 bar altında olması basıncın düşük olduğunu belirtir ve kaloriferlerin ısınmamasına neden olabilir. Kombi basıncı düşük durumda ise doldurma musluğu ile kombiye su basmalı ve basıncı 1,5 bara çıkarmalıyız.
4.       Kalorifer vanalarını kontrol etmeliyiz. Kalorifer vanaları kapalı olursa ısınmaması normaldir. Vanaları açık konuma doğru çevirmemiz gerekir. Mümkünse de dairede en azından 3 kalorifer vanasını açarak kaloriferleri kullanmalıyız.
5.       Kombi arıza kodu veriyor mu ya da arıza LED i yanıyor mu diye bakmalıyız. Böyle bir durum söz konusu ise arıza LED i durumuna göre ya da arıza kodu açıklamasına göre arızanın muhtemel sebepleri farklı olabilir. Bu gibi durumlarda ise kombiyi resetlememiz gerekir. Arıza tekrarında işlem birkaç kez tekrar edilebilir.
İşin uzmanı servis çağırmadan önce bu kontrollerin ve uygulamaların yapılması gerektiğini belirtmektedir. Yalnız uygulamalar sonrasında sorunun düzelmediği durumlarda Baymak Servisi yardımı alınması gerektiğini de vurgulamaktadır.
Muhtemel Sebepler
·         Kalorifer sensöründe, devir daim pompasında sorun olabilir, tesisat tıkalı olabilir ya da kalorifer filtresinde tıkanma olabilir. Elektronik kart ile alakalı bir sorun da olabilme ihtimali vardır.

Yalnız işin uzmanı muhtemel sebepleri sıralarken sorunun net teşhis edilmesi açısından yerinde görmek gerekir demektedir. Siz de bu sorunla karşılaşırsanız uzman tavsiyelerine uyun, servis öncesi yapılması gerekenleri uygulayın ve sonuç alamıyorsanız servis yardımı alın.

1 yorum:

  1. Çiğli Baymak Servis olarak bloğunuzu beğenerek takip ediyoruz. faydalı paylaşımlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil