15 Mart 2019 Cuma

Baymak Kombi Sürekli Su Eksiltiyor


Baymak kombinin su eksiltmesi demek; kombi tesisat basıncının çok sık 1 bar altına düşmesi demektir. Kullanıcı bu durumda kombisine sürekli su basmak zorunda kalır. Bu durum basit gibi görünse de ciddiye alınacak bir arıza durumudur. Aksi halde sorun büyüyerek farklı boyutlar alabilir.

Baymak Kombi Neden Sürekli Su Eksiltir?

Bu durumun birçok sebebi vardır. Net teşhis için soruna yerinde bakmak gerekir. Ancak yine de kullanıcı olarak arızanın kombiden mi yoksa tesisattan mı kaynaklı olduğunu birkaç yöntem ile tespit edebilirsiniz.

Kullanıcı Ne Yapabilir?

  • ·         Peteklerde, tesisatta ya da kombide su kaçağı olup olmadığını kontrol edebilir.

Petek ve tesisatta ufak damlalar halinde de olsa bir su kaçağı, su akıtma durumu varsa eğer kombi bu yüzden sürekli su eksiltir. Bu duruma çözüm bulunmazsa eğer kombiye sürekli su basmak zorunda kalabilirsiniz. Bu gibi durumlarda çözüm için uzman bir tesisatçıdan yardım almalısınız.
Kombide bir su kaçağı yani su akıntısı varsa eğer su kaçağı giderilmeden kombideki düşük basınç sorunu da giderilemez. Bu sorunu gidermek yani çözümlemek adına da mutlaka bir Baymak Servisi çağırmalısınız.

Hiçbir yerde gözle görülür bir su kaçağına denk gelmediyseniz, kontrol ettiniz ancak bir yerde su damlası şeklinde bile olsa bir su kaçağı yoksa eğer; bu durumda kontrol etmeniz gereken bir şey daha var! O da kombi basıncının ne kadarda bir düştüğü ve ne kadar düştüğüdür!

Önemli Bilgi: Kombi basıncı su basıldığı andan itibaren kısa sürede basıncı “0” değerine kadar düşürüyorsa, bu durum bazen 1 saatte ya da daha kısa sürede oluyorsa tesisatınızda kaçak var diyebiliriz. Tesisat kaçakları her zaman gözle görülmez, sıva altı kaçakları da vardır. Gözle görülür bir su kaçağı durumu yoksa eğer sıva altında kaçak olma olasılığı yüksek. Bu durum için uzman bir tesisatçıdan yardım almanız şarttır. Kombi basıncı günde birkaç kez düşüyorsa bu kombide mevcut olan bir arızayı belirtir.

Kombi Basıncının Çok Sık Düşmesine Sebep Olan Etmenler

  • ·         Kombinin bakımsız kalması, uzun zamandır bakımının yapılmaması, (Kombi Bakım İşlemi ihmal edilmeden yapılmalıdır)
  • ·         Genleşme tankında havanın bitmesi ya da azalması,
  • ·         Genleşme tankı membranının delinmesi ve hava tutmaması,
  • ·         Genleşme tankının delik olması,
  • ·         Ana eşanjörün kireçlenmesi gibi durumlardır.

Öncelik her zaman için genleşme tankıdır. Genel olarak bu gibi durumlarda karşımıza çıkan sorun da genleşme tankının havasının bitmesi ya da azalması durumudur. Bu durum ise kombi bakımının düzenli şekilde yapılmamasından kaynaklıdır. Tabi her basıncın düşmesi durumunu genleşme tankı ile bağdaştırmak olmaz. Bu yüzden net tespit ve çözüm için mutlaka servis yardımı almalısınız.

Sunduğumuz bilgileri göz önünde bulundurarak cihaza müdahale etmemenizi öneririz. Sunulan her bilgi tüketicinin bilinçlenmesi ve arıza durumu hakkında bilgi sahibi olması açısından sunulmuştur.